TUZLARIJE - BILTEN TK

20.05.2011.
Vlada TK
Usvojena Uredba o načinu korištenja službenih vozila


U cilju što racionalnijeg i ekonomičnijeg rada i stvaranja manjih troškova i manjeg rizika neovlaštene upotrebe vozila kao i racionalizacije ljudskih resursa kantonalnih organa Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je Uredbu o načinu korištenja službenih putničkih vozila i kontroli utroška goriva u kantonalnim organima.



Ovom Uredbom uvedena su disciplinirana pravila kako i na koji način se mogu koristiti službena vozila kantonalnih organa a sve u cilju obavljanja osnove djelatnosti. Uredbom su uređena pitanja korištenja vozila ovlaštena lica koja imaju pravo korištenja vozila, nalog za korištenje vozila, upotreba vozila bez putnog naloga, evidencija korištenja vozila i goriva, kontrola utroška goriva, obilježavanje vozila, korištenje putničkih vozila bez vozača, odgovornost za štetu, održavanje vozila, odgovornost za vozilo, parkiranje i sl.

Odredbe ove Uredbe odnose se na kantonalne organa uprave i kantonalne organizacije, kantonalno pravobranilaštvo, specijalizirana tijela i druge organe državne službe.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK