TUZLARIJE - BILTEN TK

20.05.2011.
UKC u minusu 7,7 miliona KM


Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je jučer Izvještaj o radu i poslovanju JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla za period I – XII 2010. godine. Iz Izvještaja je vidljivo da je u 2010. godini ostvaren višak rashoda nad prihodima u iznosu od 7.672.137, 47 KM.

Kao okolnosti koje su uticale na finansijski rezulat JZU UKC Tuzla ističu se ostvarivanje programa rada u većem obimu u odnosu na 2009. godinu i povećanje kapaciteta JZU UKC, rast potrošnje i cijene energenata, rast potrošnje i neophodne servisne usluge, povećanje troškova amortizacije, otpis nenaplativih potraživanja, kao i rashodi neotpisane vrijednosti osnovnih sredstava iz prethodnog perioda.

U Izvještaju je također navedeno da je trenutno stanje rezultat akumuliranja problema u proteklom periodu, tako da će u narednom periodu resorno ministarstvo u saradnji sa menadžmentom UKC-a i drugim relevantnim subjektima precizirati potrebne mjere i aktivnosti kako bi se prevazišla trenutna situacija, a samim tim i Univerzitetskom kliničkom centru stvorili preduslovi za dalji razvoj.

Priredio(la): Služba za informisanje