TUZLARIJE - BILTEN TK

25.05.2011.
Zajedničkim projektima pomoći socijalno ugroženim građanima
Ministarstvo za rad i socijalnu politiku Tuzlanskog kantona danas je održalo radni sastanak sa predstavnicima brojnih nevladinih organizacija koje se bave pitanjima socijalno ugroženih građana našeg kantona.


Na poziv Ministarstva odazvalo se ukupno 40 organizacija od kojih više od polovine već ima značajno iskustvo u pripremi i realizaciji projekata finansiranih od strane međunarodnih fondova.

„Iako dosadašnju saradnju Ministarstva sa nevladinim sektorom iz ove oblasti možemo ocijeniti zadovoljavajućom, naš cilj je tu saradnju dodatno unaprijediti i podići na taj nivo gdje bi smo zajedničkim, partnerskim projektima što adekvatnije pomogli stanovnicima našeg kantona koji su u stanju socijalne potrebe“ istakao je u svom obraćanju ministar za rad i socijalnu politiku Sead Hasić, te dodao da zajedničko djelovanje i partnerski projekti nevladinih organizacija i organa vlasti imaju veliku mogućnost za odobravanje dodatnih sredstava iz međunarodnih fondova.

Na sastanku je nakon diskusije zaključeno da je u cilju efikasnijeg budućeg djelovanja potrebno zajednički planirati i definirati proritetne potrebe i načine djelovanja Ministarstva i nevladinih organizacija na godišnjem nivou. Također, prisutni su se složili da je za buduće aktivnosti neophodna redovnija komunikacija i saradnja vladinih i nevladinih institucija, kao i standardizacija usluga i kriterija za ostvarivanje prava u oblasti socijalne zaštite.

Osim ministra Hasića, u ime Vlade TK sastanku su prisustvovali savjetnica Premijera Tuzlanskog kantona za međunarodnu saradnju i razvojne programe Jasna Hivziefendić, pomoćnik ministra Azem Poljić i stručna savjetnica u Ministarstvu Suada Selimović.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK