TUZLARIJE - BILTEN TK

09.04.2008.
Bosanski kulturni centar Tuzla
Prostor za rad dobilo nekoliko udruženja i klubova


U BKC-u Tuzla danas je svečano potpisan Protokol o međusobnoj kulturnoj, umjetničkoj i naučnoj saradnji između JU Bosanski kulturni centar Tuzla i JU «Srednje muzičke škole», Udruženja «Mladi Tuzle», Foto kluba «Tuzla» Udruženja likovnih umjetnika TK-a Tuzla, UKUD «Zvonko Cerić» Tuzla, GKUD «Bosna» Tuzla, Društva pisaca TK-a Tuzla, Udruženja građana za bavljenje savremenom umjetnošću – Manufaktura, Foklornim ansamblom «Panonija» Tuzla i Udruženjem klavirskih pedagoga FBiH.



Ideja o potpisivanju Protokola o međusobnoj saradnji potekla je od uprave BKC-a na čelu sa direktorom BKC-a Semirom Fejzićem. U zadnjih deset godina BKC Tuzla je imao izuzetno dobru saranju sa gore navedenim ustanovama, udruženjima i klubovima, što je i rezultiralo današnjim potpisivanjem Protokola. Aktivnost, prepoznatljivost u njihovom radu bio je jedna od kriterija za potpisnike Protokola, koji će dosadašnju saradnju ne samo formalizirati nego i podići na viši nivo uz mogućnost zajedničkon nastupa prema trećim licima.

BKC-a Tuzla je postao u bukvalnom smislu krov nad glavom onima koji do sada nisu imali svoj prostor, koji će uz tehničku, materijalnu i ljudsku podršku olakšati rad ljudima koji se profesionalno ili amtarski bave kulturom.

Svi potpisnici Protokola izrazili su svoje zadovoljtvo današnjim svečanim događajem kao i zahvalnost BKC-u Tuzla, a prije svega direktoru Semiru Fejziću.

S.M.