TUZLARIJE - BILTEN TK

04.07.2011.
Održana 6.vanredna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona

U cilju operacionalizacije nedavno usvojenog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Tuzlanskog kantona na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je donijela Odluku o vršenju vanrednog popisa i formiranju komisije za popis sredstava i izvora sredstava, kao i Odluku o formiranju komisije za primopredaju sredstava i opreme, dokumentacije i arhive.


Također, radi stvaranja uslova za provođenje pomenutog Zakona Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela i Zaključak o pokretanju postupka Izmjena i dopuna Budžeta Tuzlanskog kantona za 2011. godinu. Shodno Zakonu koji je stupio na snagu 29. juna tekuće godine neophodno je izvršiti prijenos dijela planiranih sredstva sa bivšeg Ministarstva za obnovu razvoj i povratak na bivše Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, kao i sa Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta na Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove.

Obzirom da je izmjenama i dopunama Zakona Ministarstvo za obnovu, razvoj i povratak preimenovano u Ministarstvo razvoja i poduzetništva, a resor povratka je prebačen u resor Ministarstva za rad i socijalnu politiku, u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2011. godinu u okviru Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak neophodno je otvoriti nova potrošačka mjesta namijenjena za oblast povratka.

Također, neophodno je organizovanje Pedagoškog zavoda kao samostalne upravne organizacije, jer danom imenovanja direktora zavoda Pedagoški zavod prestaje sa radom kao upravna organizacija u sastavu Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK