TUZLARIJE - BILTEN TK

15.07.2011.
Jučer na Skupštini Tuzlanskog kantona
Najviše pažnje izazvao Nacrt zakona o cestovnom saobraćaju


Novi Nacrt zakona o cestovnom saobraćaju u Tuzlanskom kantonu izazvao je najviše pažnje zastupnika na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona.

Novim Nacrtom zakona predviđene su izmjene u dosadašnjem obavljanju linijskog i taksi prevoza. Izmjene se pored ostalog odnose na prekrivanje taksi oznaka na koje su bili primorani taksi prevoznici prilikom prelaska iz općine u općinu. Izmjenama se daje i veća ovlast policiji koja će moći kažnjavati ilegalne taksiste bez prisutnosti inspekcije. Također je predviđeno da taksi vozači u svojim automobilima moraju istaći natpis da je u vozilu zabranjeno pušenje, kao i da vozači moraju biti pristojno obučeni.

Pored Nacrta zakona o cestovnom saobraćaju, raspravljalo se o izmjenama budžeta za 2011. godinu, s obzirom da je došlo do pripajanja Ministarstva za povratak Ministarstvu za rad i socijalnu politiku. Zastupnici su usvojili i Nacrt zakona o novim administrativnim taksama, ali i produžili rok za one koji još nisu izvršili produženje važenja oružnih listova. Jednoglasno su usvojene i Oduke odnosno Nacrti zakona o geološkim istraživanjima, kao i Zakon o socijalnoj zaštiti civilnih žrtava rata.

Priredio(la): FTV