TUZLARIJE - BILTEN TK

18.07.2011.
Prilika za volonterski rad u ustanovama obrazovanja i kulture


Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, raspisalo je Javni oglas za prijem volontera (radi osposobljavanja za samostalni rad bez zasnivanja radnog odnosa) u ustanove kulture i ustanove osnovnog i srednješkolskog obrazovanja u školskoj 2011/2012 godini.

Planiran je prijem 50 volontera a kandidati za prijem radi odrađivanja volonterskog staža moraju ispunjavati uslove u pogledu stepena i profila stručne spreme utvrđene zakonom, nastavnim planom i programom i Pedagoškim standardima.

Pravo na prijem radi odrađivanja volonterskog staža imaju osobe koje ispunjavaju sljedeće uslove:
a) da su državljani Bosne i Hercegovine,
b) da su stariji od 18 godina,
c) da imaju diplomu visokoškolske ustanove VI ili VII stepena stručne spreme ili ekvivalent za rad u ustanovana obrazovanja ili ustanovama kulture,
d) da su prijavljeni na evidenciji Kantonalne službe za zapošljavanje,
e) da nisu zasnovali radni odnos poslije sticanja odgovarajuće stručne spreme.

Prijave na javni oglas sa potrebnom dokumentacijom, podnose se Ministarstvu u roku od 15 dana od dana objavljivanja javnog oglasa u dnevnom listu. Kandidat uz prijavu i kraću biografiju treba dostaviti:
- kopiju CIPS obrazca,
- ovjerenu kopiju diplome ili uvjerenja o diplomiranju,
- uvjerenje Kantonalne službe za zapošljavanje o prijavi na evidenciji,
- popunjen i potpisan prijavni obrazac

Prijavni obrazac se može naći na web stranici Ministarstva (www.monkstk.ba).

Bodovanje kandidata vrši Komisija za bodovanje od tri člana koju imenuje Ministar. Kandidatima se boduje dužina čekanja na posao a ukoliko kandidati imaju isti broj bodova prioritet ima kandidat koji ima veći prosjek ocjena tokom studija.

A.M.