TUZLARIJE - BILTEN TK

19.08.2011.
Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK
Razgovor o projektima u okviru Programa prevencije bolesti ovisnosti


Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona organiziralo je danas sastanak sa predstavnicima udruženja čije je projekte podržalo u okviru Programa prevencije bolesti ovisnosti.



Na sastanku je upriličena kratka prezentacija projekata udruženja kako bi predstavnici organizacija predstavili ciljeve, planirane aktivnosti i ciljnu grupu koju planiraju obuhvatiti realiozacijom projekta. Nakon prezentacije uslijedili su dogovori o načinu koordinacije i realizacije planiranih aktivnosti.

„Namjera Ministarstva je da nadzire realizaciju pojedinačnih aktivnosti i projekata u cjelini kako bio krajnji korisnici dobili najveći benifit“, riječi su ministra za rad, socijalu politiku i povratak TK Seada Hasića.

Ove godine od ukupnog iznosa dodijeljenih sredstava dopušteno je da 30% sredstava bude utrošeno za administrativne i tehničke poslove, dok će 70% sredstava morati biti usmjereno na benifit krajnih korisnika.



„Nakon realizacije projekata izvršit ćemo vrednovanje svakog pojedinačnog projekta i na taj način odrediti njihovu svrsishodnost. U skladu sa rezultatima vrednovanja slijedeće godine ćemo nastojati snažnije podržati projekte koji budu dali najveći doprinos prevenciji bolesti ovisnosti“, istakao je ministar Hasić.

Osim Ministra sa saradnicima i predstavnika udruženja, današnjem sastanku prisustvovala je i Mersija Jahić, pomoćnica ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Služba za informisanje