TUZLARIJE - BILTEN TK

11.04.2008.
Vlada TK
Donesena Odluka o listi lijekova koji se izdaju na teret ZZO TK


Vlada Tuzlanskog kantona na prijedlog Ministarstva zdravstva donijela je Odluku o listi lijekova koji se propisuju i izdaju na teret Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

Lista je formirana na osnovu prijedloga koji je pripremila stručna Komisija za reviziju Liste esencijalnih lijekova. Značajno je proširena, a na prijedlog resornog ministra, iako to nije bio prijedlog Komisije, Vlada Kantona je na Listu esencijalnih lijekova, po zaključku Skupštine TK, uvrstila i lijek Piracetam.
Kompletna lista esencijalnih lijekova Tuzlanskog kantona sa svim dodatnim lijekovima sadrži 396 lijekova.

Ova lista je usaglašena sa Listom esencijalnih lijekova neophodnih za osiguranje zdravstvene zaštite u okviru standarda obaveznog zdravstvenog osiguranja u Federaciji BiH. Svi lijekovi koji su na Listi esencijalnih lijekova FBiH uvršteni su i na Listu esencijalnih lijekova TK.
Odluka o listi esencijalnih lijekova Tuzlanskog kantona stupa na snagu 1.1.2009. godine. Nabavka lijekova vršit će se u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH.
Vlada je danas donijela i Uredbu o načinu i postupku propisivanja i izdavanja lijekova na teret sredstava Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): S.M.