TUZLARIJE - BILTEN TK

25.08.2011.
514.868 KM za realizaciju projekta iz oblasti zaštite okolice

Načelnici općina Gradačac i Sapna, kao i predstavnici javnih preduzeća kojima su odobrena sredstva za finansiranje projekata iz oblasti zaštite okoliša danas su u prostorijama Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša Tuzlanskog kantona potpisali ugovore o dodjeli sredstava.



U skladu sa Programom raspodjele namjenskih sredstava Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice za 2011. godinu kao i odlukama Ministarstva danas su potpisani ugovori u ukupnoj vrijednosti od 514.868, 26 KM.

„Svjesni smo da su ova sredstva nedovoljna za kompletnu realizaciju projekata koji su ove godine kandidirani, te se nadamo da ćemo slijedeće godine biti u prilici da u Budžetu Tuzlanskog kantona za ove namjene planiramo značajniji iznos sredstava“ istakla je u svom obraćanju ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Senija Bubić, koja je u ime Ministarstva i potpisala današnje ugovore.

Za projekte iz oblasti zaštite okolice Općini Gradačac je odobreno ukupno 245.772 KM, i to 123.541 KM za II fazu uređenja gradskog parka, 96.631 KM za sanaciju, rekultivaciju i modernizaciju pješačke staze “Aleja kestenova u Gradačcu” i 25.600 KM za čišćenje putnog pojasa.

Općini Sapna za projekte iz oblasti zaštite okolice, odobreno je ukupno 25.367 KM i to: 8.867 KM za čišćenje divljih deponija u MZ Kovačevići “Strana” i “Trnjak”, 8.200 KM za prokres, košenje korova i sakupljanje otpada na regionalnim putevima u općini Sapna, te 8.300 KM za Prokres, košenje korova i sakupljanje otpada na lokalnim putevima u općini Sapna.

Kada su u pitanju Javna preduzeća Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice je javnim preduzećima koja imaju sjedište, obavljaju djelatnost i realiziraju projekte na području Tuzlanskog kantona, a koja su kandidovala projekte iz oblasti zaštite okolice radi dodjele sredstava, odobrilo ukupno 243.728 KM.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK