TUZLARIJE - BILTEN TK

13.09.2011.
Održana sjednica Organizacionog odbora Kupa evropskih šampiona za juniore


Naredna subota će biti veliki praznik sporta, na stadionu „Tušanj“ održat će se Kup evropskih šampiona u atletici za juniore i juniorke. Na prvenstvu učestvuju preko 350 mladih atletičara iz: Slovenije, Holandije, Litvanije, Estonije, Srbije, Slovačke, Finske, Švicarske, Francuske, Bosne i Hercegovine. Povodom toga, jučer je u prostorijama zgrade Vlade Tuzlanskog kantona održana sjednica Organizacionog odbora.

Predsjednik organizacionog odbora je premijer Vlade TK-a Sead Čaušević, a potpredsjednici su općinski načelnk Jasmin Imamović, te Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK-a Nađa Avdibašić – Vukadinović.




Sjednicu je otvorio predsjednik Atletskog kluba „Sloboda – Tehnograd“ Osman Puškar, koji se zahvalio ispred Kluba i u svoje lično ime svim članovima organizaionog odbora, te potpredsjednicima i predsjedniku što su prihvatili da budu dio ove velike manifestacije.

Na sjednici je usvojen kompletan program te su jednoglasno usvojene sve komisije koje su neophodne po pravilima evropske atletske federacije za organizaciju Kupa evropskih šampiona ua atletici.

Do samog izvedbenog dijela, tačnije 17. septembra 2011.godine, ostalo je još dosta da se uradi ali uz nesebično zalaganje ljubitelja ovog sporta neće biti nikakvih problema da se ova manifestacija okarakteriše najvišom ocjenom. Veliku pomoć svakako pruža Javna ustanova Gradski stadion „Tušanj“ koja je dosta uradila na saniranju oštećenih dijelova segmenata i atletske staze, te uredila sve prostorije koje su potrebne.




Organizatori pozivaju sve ljubitelje ovog sporta da dođu u subotu 17. septembra 2011. godine u 12:15 sati, kada je predviđena ceremonija otvaranja, i istinski uživaju u svim čarima ovog prelijepog sporta.

Pokrovitelji ove manifestaciju su: Vlada TK-a, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK-a, Općina Tuzla, Federalno Ministarstvo kulture i sporta.

Generalni sponzori: BH Telekom i TEHNOGRAD inženjering.


Tekst / Foto: Dario Matić