TUZLARIJE - BILTEN TK

09.09.2011.
Izdvojimo da ne prođe neprimjećeno
Razriješen upravni odbor JU UKC Tuzla


U sjeni glavne vijesti sa jučer održane sjednice Vlade TK, one o privremenoj suspenziji policijskog komesara, donesene su još neke zanimljive odluke o razrješenjima i imenovanjima. Bez posebnog obrazloženja razloga, u informaciji sa sjednice navedeno je da je jučer doneseno Rješenje o razrješenju Upravnog odbora i imenovanju privremenog upravnog odbora JU Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Na mjesto predsjednika privremenog Upravnog odbora JU UKC Tuzla imenovan je Dragan Keser, a članovi su Nedim Musić, Amer Odobašić, Izet Džananović, Mario Križić, Midhat Tabaković i Dženita Ljuca.

Da li je riječ o isteku mandata ili onome o čemu čaršija priča, partijskoj smjeni rukovodilaca u UKC-u, u kojem su prethodnih godina vedrili i oblačili kadrovi Stranke za BiH, vrlo brzo će se znati.

Također, bez posebnog obrazloženja, Vlada Tuzlanskog kantona dala je jučer i prethodnu saglasnost na Prijedlog Odluke o razriješenju Zijada Hasanhodžića sa mjesta direktora Kantonalne uprave za privatizaciju Tuzlanskog kantona. Također, Vlada je dala i prethodnu saglasnost na Prijedlog Odluke o imenovanju Nihada Okanovića na mjesto vršioca dužnosti direktora Kantonalne uprave za privatizaciju Tuzlanskog kantona.

I na kraju navedimo da je Vlada jučer donijela i Odluku o imenovanju Enesa Modrića na mjesto vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Zaštićeni pejzaž „Konjuh“ i Odluku o imenovanju Privremenog upravnog odbora JU Zaštićeni pejzaž Konjuh. Na mjesto predsjednika imenovan je Enes Šišić, a na mjesto članova imenovani su Hidajet Aljić i Fuad Mujić.

S.M.