TUZLARIJE - BILTEN TK

06.09.2011.
120.600 KM za manifestacije kulture


Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona upriličilo je danas potpisivanje ugovora sa korisnicima sredstava za manifestacije kulture od interesa za Tuzlanski kanton za 2011. godinu. Za sufinansiranje 26 projekata iz Budžeta Tuzlanskog kantona ove godine izdvojeno je 120.600 KM.



Vlada TK putem Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK svake godine podržava institucije kulture i manifestacije iz oblasti kulture. Prošle godine za ove namjene utrošeno je 90.000, 00 KM.

”Svjesni smo da i povećanje iznosa sredstava koji smo ove godine planirali za ovu namjenu nije dovoljno kada se uzme u obzir kvalitet i broj kulturnih manifestacija koje zaslužuju da budu podržane od strane Vlade Tuzlanskog kantona. Ipak nadamo se da će sredstva koja smo danas dodijelili pomoći ovim institucijama u realizaciji planiranih aktivnosti, a mi u Vladi Tuzlanskog kantona i resornom ministarstvu ćemo nastojati da u narednim godinama ovaj iznos još uvećamo“, kazala je ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK prof. dr. Nađa Avdibašić Vukadinović.



Pojedinačne vrijednosti danas potpisanih ugovora kreću se od 1.000 do 10.000 KM u zavisnosti od veličine i značaja samog projekta.

Predstavnici institucija kulture koji su danas potpisali ugovore istakli su posebnu zahvalnost na prepoznavanju i podršci koju Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK svake godine pružaju ovim institucijama u realizaciji njihovih projekata.

Priredio(la): Služba za informisanje