TUZLARIJE - BILTEN TK

20.09.2011.
Federalni i kantonalni premijer posjetili Deling d.o.o. Tuzla

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević posjetili su jučer kompaniju Deling d.o.o. Tuzla.
Deling je kompanija koja se bavi projektovanjem i proizvodnjom srednje – naponskih i nisko – naponskih postrojenja i razvodne opreme, kao i montažom jake i slabe struje na industrijskim i javnim objektima i elektroenergetskim postrojenjima, istakao je Omer Delalić, direktor i vlasnik Kompanije, te dodao da 180 stalno zaposlenih radnika čine osnovu i najdragocjeniji element cijele firme.

„Čak i u najteže vrijeme, kada nas je sve pogodila globalna ekonomska kriza, Deling nije otpuštao svoje radnike, jer oni su ono najvrednije što Deling ima“ riječi su gospodina Delalića.


Posebna pažnja na sastanku je posvećena prezentaciji svega onoga što Deling danas radi i kapacitetima kojima raspolaže, ali i određenim ograničenjima s kojim se susreću u svom radu. Istaknuto da se u ova kompanija veliki dio svojih proizvoda plasira i na inostrana tržišta, te da su se zbog zastoja u procesu formiranja vlasti na državnom nivou počeli javljati i određeni problemi, prvenstveno kada se radi o realizaciji već ugovorenih poslova. Iako se politika ne treba direktno miješati u biznis, dužnost vlasti je da stvara ambijent i sistem koji će omogućiti stvaranje novih, ali i snažniji razvoj postojećih kompanija, složili su se učesnici sastanka.


Premijer Nikšić je istakao da cilj ove posjete Delingu da se detaljno upozna sa mogućnostima i kapacitetima domaćih kompanija, te da se informiše o problemima i poteškoćama s kojima se susreću u svom radu. „Nekoliko me razloga opredijelilo da danas posjetim kompaniju Deling i vrlo sam ponosan na menadžment koji koristi pamet naših ljudi i primjenjuje svu svjetsku tehnologiju“, kazao je federalni premijer tokom obilaska proizvodnih pogona ove firme i dodao da „Vlada želi u narednom periodu snažnije raditi na stvaranju ambijenta koji će privredi otvoriti prostor za djelovanje i dalji razvoj. Naš zadatak u narednom periodu jeste borba za svako radno mjesto, a najveći broj radnih mjesta možemo otvoriti upravo u proizvodnim pogonima“ riječi su premijera Nikšića.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje