TUZLARIJE - BILTEN TK

13.04.2008.
Po 50 000 KM za obnovu sabornog hrama pravoslavne crkve u Tuzli i obnovu džamija u muftijstvu tuzlanskom
Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Odluku Ministarstva za obnovu, razvoj i povratak kojom je odobreno 50 000 KM Srpskoj pravoslavnoj crkvi - Crkvenoj opštini Tuzlanskoj, u okviru učešća ovog Ministarstva u obnovi vjerskih objekata u Tuzlanskom kantonu. Ova sredstva namijenjena su za pomoć Srpskoj pravoslavnoj crkvi u obnovi Sabornog hrama u Tuzli.
Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na Odluku Ministarstva za obnovu, razvoj i povratak kojom je odobreno 50 000 KM, u okviru učešća ovog Ministarstva u obnovi vjerskih objekata u Tuzlanskom kantonu.

Ova sredstva namijenjena su za pomoć u obnovi džamija i mekteba na području Medžlisa Islamske zajednice Bratunac, Vlasenica, Modriča, Zvornik i drugih prema ukazanim potrebama.
Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost Ministarstvu za obnovu, razvoj i poduzetništvo na Odluku o prijenosu namještaja nabavljenog za opremu objekta Grab Potok u trajno vlasništvo općini Banovići.
S obzirom na to da se u ovom objektu već duži period ne nalaze raseljena lica namještaj je doniran Službi za boračko-invalidsku zaštitu, izbjegla i raseljena lica općine Banovići koja će ova sredstva donirati raseljenim licima kojima su potrebna, a koja su trenutno smještena u izbjegličkim naseljima na području općine Banovići.

Vlada Tuzlanskog kantona odobrila je 170 KM po jednom studentu mjesečno za subvencioniranje troškova smještaja ishrane studenata sa područja Tuzlanskog kantona smještenih u Studentski centar u Sarajevu, Studentski centar Univerziteta u Mostaru, Studentski centar Sveučilišta u Mostaru i Studentski centar Univerziteta u Zenici.

Odobreno je i 60 KM po jednom studentu mjesečno na ime subvencioniranja troškova drugog obroka studentima sa područja Tuzlanskog kantona smještenim u Studentskom centru u Tuzli. Po ovim odlukama bit će subvencionirani troškovi smještaja i ishrane studenata za period 1.1-15.7.2008. i od 15.9-31.12.2008. godine.

Priredio(la): S.M.