TUZLARIJE - BILTEN TK

30.09.2011.
Izmjenjena odluka o korištenju mobitela

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je danas Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o korištenju mobitela, zasnovanu na stvarnim potrebama proizašlim iz Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji MUP-a TK i djelokruga rada MUP-a TK-a. Predloženim rješenjima, policijskom komesaru troškovi mobitela ograničeni su na 150 KM, načelnicima policijskih uprava smanjen je iznos sa 100 na 70 KM, a glavni kantonalni inspektor zaštite od požara u MUP-u TK umjesto dosadašnjih 80 odobreni troškovi smanjeni su na 70 KM.

Zbog složenosti i prirode posla koji se razlikuje od ostalih glavnih inspektora i načelnika sektora načelnicima Sektora uniformisane i Sektora kriminalističke policije povećan je iznos sa 80 na 90 KM. Kao novim korisnicima, načelnicima odjeljenja u MUP-a TK-a i korisnicima mobilnih telefona za specijalne namjene, određeni su troškovi u iznosu od 45 KM.

Prilikom predlaganja visine mjesečnih troškova koji se priznaju za korištenje mobitela, vodilo se računa o mjerama štednje i stvarnim potrebama u MUP-u TK-a.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK