TUZLARIJE - BILTEN TK

07.10.2011.
Željko Knežiček, ministar rudarstva
Čestitka rudarima Rudnika ˝Kreka˝


Povodom ostvarenja novog proizvodnog rekorda koji se ogleda u 2.000.000 tona uglja iskopanih u 2011. godini u Rudniku uglja „Kreka“ ministar industrije, energetike i rudarstva prof. dr. Željko Knežiček je u svoje i u ime Vlade Tuzlanskog kantona rudarima uputio javnu čestitku.

Svim rudarima, uposlenicima Rudnika uglja „Kreka“, ovom prilikom u svoje ime i u ime Vlade Tuzlanskog kantona čestitam na izuzetno značajnom postignuću i iskopu 2.000.000 tona uglja, čime je postavljen novi proizvodni rekord u ovom rudniku.

Vlada Tuzlanskog kantona i resorno ministarstvo su iskreno obradovani viješću o postignutim rezultatima rudara „Kreke", koji su svojim vrijednim radom premašili planiranu proizvodnju. Kada se uzmu u obzir planovi proširenja kapaciteta elektro – energetskih postrojenja na ovom području, a koji će zahtijevati i veće količine ulaznih sirovina, posebno uglja, ovakvi rezultati nas posebno raduju i ohrabruju da još snažnije priđemo njihovoj realizaciji.

Kada govorimo o „Kreki“ veoma je značajno istaći da su ovakvi, zavidni proizvodni rezultati, sada već postali pravilo i ostvaruju se u kontinuitetu.

Uz iskrene pozdrave koristim ovu priliku da našim rudarima, ali i uspješnom menadžmentu čestitam na postignutim izvanrednim rezultatima i zaželim dobro zdravlje, sreću i nove poslovne uspjehe uz tradicionalan rudarski pozdrav SRETNO!

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK