TUZLARIJE - BILTEN TK

23.10.2011.
Vlada TK
193.725 KM za projekte održivog povratka


Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na sedam odluka o odobravanju sredstava općinama kao učešće u rješavanju projekta održivog povratka. Ukupan iznos sredstava odobren općinama Zvorni, Srebrenica, Bratunac, Milići, Doboj, Kalesija i Osmaci iznosi 193.725 KM.

Općini Doboj za obnovu i izgradnju infrastrukturnih objekata odobrena su sredstva u iznosu od 35.000 KM, a koja će biti utrošena za izgradnju novog bunara za obezbjeđenje kvalitetnijeg vodosnabdijevanja u povratničkom naselju Pridjel Gornji, izvođenje radova na izgradnji objekata za poboljšanje funkcionisanja sistema u lokalnom vodovodu u MZ Makljenovac, asfaltiranje lokalnih puteva u MZ Svjetlića ukupne dužine od 200 m i izgradnju puta kroz Šibove u MZ Ševarlije dužine 2000 m.

Sredstva u iznosu od 30.000 KM odobrena su Općini Bratunac za asfaltiranje puta u MZ Glogova u selu Kapidžići, a 35.000 KM Općini Zvornik odobreno je na ime asfaltiranja dionice puta u Sopotniku, MZ Drinjača, regulacije korita rijeke Hajdarevići u MZ Cer i asfaltiranje dijela puta kod benzinske pumpe u MZ Srednji Šepak.

Također, 35.000 KM odobreno je za rekonstrukciju lokalnog makadamskog puta Šubin – Stožersko i izgradnju potpornog zida u ulici VI Istočno bosanske brigade na području Općine Srebrenica.
Za asfaltiranje lokalnog puta Petrovići – Papratnik i nasipanje puta od raskrsnice do Papratnika 21.725 KM odobrena je Općini Osmaci, sredstva u iznosu od 22.000 KM odobrena su Općini Milići za sufinansiranje asfaltiranja puta Maćesi II.

Kao učešće Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak u rješavanju projekta održivog povratka 15.000 KM odobreno je Općini Kalesija za asfaltiranje lokalnog puta u povratničkom naselju Brezik.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK