TUZLARIJE - BILTEN TK

06.11.2011.
Za objekte Kampusa koje koristi MUP
Obezbjeđena sredstva za priključak na sistem daljinskog zagrijavanja


Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o izmjeni i dopuni Programa rasporeda sredstava za kapitalne izdatke, kao i Odluku o odobravanju sredstava sa ove potrošačke jedinice.

Naime, nakon donošenja navedene Odluke, Ministarstvo unutrašnjih poslova je poduzelo određene aktivnosti, vezano za topifikaciju objekata koji su dodijeljeni Ministarstvu od strane Univerziteta u Tuzli, na lokaciji Kampusa.

Obzirom da bi instaliranjem kotlovnice u navedenim objektima proizveli veću zagađenost zraka nego što je to dozvoljeno i na taj način direktno ugrozili stanare stambenih zgrada koje se nalaze u neposrednoj blizini tog objekta, Ministarstvo se opredjelilo da se u saradnji sa Opštinom Tuzla i preduzećem DD "Centralno grijanje" Tuzla, objekti priključe na centralni sistem daljinskog zagrijavanja. Obzirom na razliku potrebnih sredstava, Vlada je umjesto prethodno dodijeljenih 76.000 KM, za nabavku specijalne opreme Ministarstvu unutrašnjih poslova odobrila 65.000 KM, a umjesto 24.000 KM za rekonstrukciju grijanja u objektima Kampusa Univerziteta u Tuzli koje koristi Ministarstvo unutrašnjih poslova odobreno je 35.000 KM.

Ukupan iznos sredstava odobren Ministarstvu nije se promijenio i iznosi 100.000 KM.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK