TUZLARIJE - BILTEN TK

05.11.2011.
Vlada TK
171.090 KM za privredna društva sa većinskim državnim kapitalom

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na više odluka Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona kojima se odobravaju sredstva privrednim društvima sa većinskim državnim kapitalom.

Za nabavku repromaterijala, kao pomoć u postizanju ekonomske samoodrživosti, privrednom društvu „Bosnia valves“ D.O.O. Tuzla odobreno je 100.000 KM. Na ime hitne intervencije privrednim društvima iz resorne oblasti, za sanaciju krova na hali broj 4, privrednom društvu „Tvornica transportnih uređaja“ D.D. Tuzla odobreno je 50.000 KM, a 21.090 KM odobreno je na ime pomoći privrednim društvima sa većinskim državnim kapitalom iz resorne nadležnosti, koja u održavanju tekuće likvidnosti nisu u mogućnosti da plaćaju zdravstveno osiguranje radi osiguranja pristupa pravima iz obaveznog zdravstvenog osiguranja zaposlenicima i članovima uže porodice zaposlenika.

Ova sredstva odobrena su za ukupno 703 zaposlenika Fabrika obuće “Aida” Tuzla, “Unioninvest – Mašinska montaža” Tuzla, “Rudnici nemetala” Kladanj, “Elektromontaža” Tuzla, „Livnica čelika“ Tuzla, „Bosnia valves“ Tuzla i „Koksno-hemijski kombinat“ Lukavac.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK