TUZLARIJE - BILTEN TK

28.10.2011.
Utvrđene izmjene i dopune Zakona o kantonalnim administrativnim taksama
Kako se, zbog izmijenjene nadležnosti pojedinih kantonalnih organa, programima rada Skupštine, Vlade Kantona i Ministarstva pravosuđa i uprave, ukazala potreba za izmjenama i dopunama Zakona o kantonalnim administrativnim taksama i Tarifi kantonalnih administrativnih taksi Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kantonalnim administrativnim taksama i Tarifi kantonalnih administrativnih taksi.

Naime, značajne promjene koje su se u međuvremenu desile na normativnom planu, rezultirale su konkretnom inicijativom kantonalnog Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, da se na odgovarajući način izmijene važeće administrativne takse za određena postupanja i radnje iz nadležnosti ovog ministarstva.
Za provođenje ovog Zakona nije potrebno osiguravati dodatna budžetska sredstva, ali se realno može očekivati da će se predviđena ukidanja, odn. smanjenja visine pojedinih administrativnih taksi, kao i uvođenje novih tarifa za određene radnje i podneske, neminovno odraziti na priliv sredstava u Budžet Kantona, navedeno je u obrazloženju.

Nacrt Zakona prošao kroz javnu raspravu u trajanju od 60 dana, a nakon današnjeg utvrđivanja bit će proslijeđen Skupštini Tuzlanskog kantona u dalju proceduru.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK