TUZLARIJE - BILTEN TK

27.10.2011.
Vlada TK
Povećan broja studenata za upis na Univerzitet u Tuzli


Vlada Tuzlanskog kantona dala je danas saglasnost na Prijedlog Odluke Senata JU Univerzitet u Tuzli o povećanju broja studenata za upis u I godinu prvog ciklusa studija na Univerzitet u Tuzli u akademskoj 2011/2012. godini. Prema Odluci na Univerzitet u Tuzli predviđeno je povećanje za ukupno 170 studenata.



Kada je u pitanju finansiranje iz Budžeta Tuzlanskog kantona, na Filozofskom fakultetu predviđeno je povećanje za 20 studenata na odsjeku Predškolski odgoj i obrazovanje. Uz plaćanje školarine na istom odsjeku previđeno je i povećanje za 10, a na odsjeku Agronomija pri Prirodno – matematičkom fakultetu za 30 studenata. Priliku za vanredni studij dobit će i po minimalno 50 studenata na prvoj godini odsjeka Predškolski odgoj i obrazovanje i na nastavku obrazovanja na trećoj godini ovog odsjeka. Također, na vanredni studij moći će se upisati još 60 studenata na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport i to po 30 studenata na studijskim programima Sportski trener i Specijalne namjene.

Također, Odlukom je predviđeno da ukoliko se na određeni fakultet, odnosno studijski program Univerziteta u Tuzli ne upiše najmanje 50% predviđenog broja studenata, na tom fakultetu odnosno studijskom programu, neće se organizovati studij u akademskoj 2011/2012. godini.


Data saglasnost na broj studenata za upis na magistarski studij na fakultetima Univerziteta u Tuzli i visinu dijela školarine u 2011/2012.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je danas saglasnost na Prijedlog Odluke Senata Univerziteta u Tuzli o broju studenata za upis na II ciklus studija – master/magistarski studij na fakultetima Univerziteta u Tuzli i utvrđivanju visine dijela školarine u akademskoj 2011/2012.
godini.

Na fakultete Univerziteta u Tuzli u akademskoj 2011/2012. godini na drugi ciklus studija predviđeno je da se upiše po minimalno 7, a maksimalno 40 studenata po studijskom programu. Ukoliko se na određeni studijski program/usmjerenje ne upiše najmanje 7 studenata, na tom programu/usmjerenju, u akademskoj 2011/2012. godini neće se organizovati studij. Studenti drugog ciklusa studija u akademskoj 2011/2012. godini, plaćat će dio školarine u iznosima 1.200, 00 KM na studijskim programima Razredna nastava i Tehnički odgoj i informatika Filozofskog fakulteta, 2.500, 00 KM na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport, Filozofskom fakultetu (osim Razredne nastave i Tehničkog odgoja i informatike), Mašinskom fakultetu, Prirodno-matematičkom fakultetu i Tehnološkom fakultetu.

Na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu visina školarine iznosi 2.800, 00 KM, dok će školarinu u visini 3.600, 00 KM plaćati studenti na Ekonomskom fakultetu, Fakultetu elektrotehnike, Pravnom i Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK