TUZLARIJE - BILTEN TK

10.01.2008.
Vlada TK-a stavila van snage Odluku o naknadama za predsjednika i članove UO Univerziteta


Na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport TK Vlada Tuzlanskog kantona danas je zadužila Upravni odbor Univerziteta u Tuzli da u roku od osam dana od prijema Zaključaka Vlade stavi van snage Odluku o visini naknade za rad predsjednika i članova Upravnog odbora JU Univerzitet u Tuzli, donesenu 10.10.2006. godine.

Primanja koja su za predsjednika i članove UO Univerziteta propisana ovom Odlukom u suprotnosti su s Odlukom Vlade TK o utvrđivanju najvišeg iznosa naknada za rad predsjednika i članova upravnih i nadzornih odbora.

Od Nadzornog odbora Univerziteta zatraženo je Izjašnjenje o provođenju nadzora nad izvršenjem Odluka Upravnog odbora Univerziteta u Tuzli i Rektora Univerziteta.
Izjašnjenje o Odluci o visini naknada za rad predsjednika i članova UO Univerziteta u Tuzli Vlada Tuzlanskog kantona danas je zatražila i od Rektora Univerziteta.

Vlada Tuzlanskog kantona će nakon razmatranja svih izjašnjenja donijeti konačnu Odluku u pogledu daljnjeg statusa predsjednika i članova Upravnog odbora JU Univezitet u Tuzli.

Odjeljenje za informisanje Vlade TK

Priredio(la): S.M.