TUZLARIJE - BILTEN TK

01.12.2011.
Potpisani ugovori o donaciji građevinskog materijala

Dio povratnika i raseljenih osoba, dobitnika paketa građevinskom materijala za izgradnju individualnih i gospodarskih objekata, danas je u prostorijama Vlade Tuzlanskog kantona potpisao ugovore o donaciji.


Također ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Sead Hasić danas je potpisao i Ugovor sa isporučiocem građevinskog materijala koji će biti dodjeljen povratnicima i raseljenim licima na području Tuzlanskog kantona i Republike Srpske.

Za pakete građevinskog materijala za sanaciju stambenih jedinica i izgradnju gospodarskih objekata ove godine pristiglo je ukupno 488 prijava, od čega je 338 prijava ispunjavalo uslove Javnog oglasa. Nakon vrednovanja, u skladu sa kriterijima Javnog poziva, Komisija je odobrila ukupno 120 prijava za 72 stambena i 48 gospodarskih objekata.


Prema riječima ministra Hasića ukupna vrijednost donacija iznosi oko 802.000, 00 KM, a posebno se vodilo računa da se pruži podjednaka podrška kako povratnicima na područje Tuzlanskog kantona, tako i povratnicima na područje Republike Srpske. „Ove godine dodijelili smo 14 donacija u vrijednosti do 20.000, 00 KM, 58 donacija vrijednosti do 8.000, 00 KM, te 48 donacija za obnovu gospodarskih objekata.“ istakao je Hasić.

Također, danas je istaknuta i obaveza svih korisnika ovih paketa građevinskog materijala, da ispoštuju svoje ugovorima definirane obaveze, kako u pogledu primopredaje materijala, tako i njegove upotrebe, a sve kako bi se izbjegle kasnije neugodnosti.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK