TUZLARIJE - BILTEN TK

15.12.2011.
Čestitka rudarima Rudnika mrkog uglja ˝Banovići˝


Povodom ostvarenja proizvodnog plana Rudnika mrkog uglja Banovići, što se ogleda u 1, 5 miliona tona uglja iskopanog u 2011. godini, premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević i ministar industrije, energetike i rudarstva prof. dr. Željko Knežiček su u svoje i u ime Vlade Tuzlanskog kantona rudarima i upravi Rudnika uputili javnu čestitku.



„Svim rudarima, uposlenicima Rudnika mrkog uglja „Banovići“, ovom prilikom u svoje i u ime Vlade Tuzlanskog kantona čestitamo na izuzetno značajnom postignuću i iskopu 1, 5 miliona tona uglja, čime je i prije isteka godine ostvaren ovogodišnji plan.

Vlada Tuzlanskog kantona i resorno ministarstvo su iskreno obradovani viješću o postignutim rezultatima rudara RMU „Banovići", koji su svojim vrijednim radom prije isteka godine ostvarili zacrtani, a time i stvorili pretpostavke da do kraja godine premaše plan proizvodnje za 2011. godinu. Kada se uzmu u obzir planovi izgradnje elektro – energetskih postrojenja na ovom području, a koji će zahtijevati i veće količine uglja, ovakvi rezultati nas posebno raduju i ohrabruju da još snažnije priđemo njihovoj realizaciji.
Posebno raduje da ovakvi rezultati dolaze uoči obilježavanja 21. decembra – Dana rudara, koji će rudari i uprava rudnika „Banovići“ dočekati i obilježiti sa premašenim godišnjim planom proizvodnje.
Uz iskrene pozdrave koristimo ovu priliku da našim rudarima, ali i uspješnom menadžmentu čestitamo na postignutim izvanrednim rezultatima i zaželimo dobro zdravlje, sreću i nove poslovne uspjehe uz tradicionalan rudarski pozdrav SRETNO!“

MINISTAR INDUSTRIJE,
ENERGETIKE I RUDARSTVA
TUZLANSKOG KANTONA
Prof. dr. Željko Knežiček
PREMIJER
TUZLANSKOG KANTONA
Sead Čaušević