TUZLARIJE - BILTEN TK

16.12.2011.
Vlada TK
Upriličen prijem za najmenadžere sa područja Tuzlanskog kantona


Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević i ministar industrije, energetike i rudarstva TK prof. dr. Željko Knežiček, upriličili su danas prijem za najmenadžere sa područja Tuzlanskog kantona.



Naime, Nusretu Heliću, Načelniku Općine Gračanica, Almiru Šahinpašiću, Direktoru NLB Tuzlanska banka, Hazemi Halidović, Direktorici „Suman“ d.o.o. Gračanica, Omeru Spahiću, Direktoru kamenoloma „Drijenča“ Gračanica i Džemi Mustafiću, Direktoru „ELCOM“ d.o.o. Tuzla, nedavno su u Banskom dvoru u Banja Luci, za ostvarene poslovne uspjehe u Bosni i Hercegovini uručena prestižna priznanja.

Ovom prilikom Premijer je pozdravio goste i čestitao im prvenstveno na izuzetnim poslovnim rezultatima koje su ostvarili, te izrazio zadovoljstvo što su tako respektabilne institucije prepoznale i nagradile poduzetnost ovih ljudi i njihovu predanost poslu i poslovnom razvoju. Tokom razgovora Premijer i Ministar su posebno naglasili da svi privredni subjekti, a posebno oni najuspješniji u Vladi Tuzlanskog kantona, u cjelini imaju partnera i mogu računati na podršku u realizaciji svojih poslovnih projekata.

„U narednom periodu mi posebnu pažnju moramo posvetiti reformi sistema obrazovanja i školovanju onog kadra za kojim privreda i tržište rada izražavaju interes, a koji su nam deficitarni“ riječi su premijera Čauševića, koji je ovom prilikom i od privrednika zatražio da se svojim prijedlozima i sugestijama uključe u ovaj zajednički proces.

Ministar Knežiček nije krio zadovoljstvo što je jedno od priznanja dobio i kamenolom „Drijenča“. „Drago mi je da je direktor kamenoloma „Drijenča“ dobio ovo značajno priznanje, posebno iz razloga što je Vlada Tuzlanskog kantona nedavno potpisala koncesioni ugovor sa ovim Kamenolomom. To je priznanje i nama kao Vladi da smo i mi prepoznali kvalitet projekta i poduzetnost Direktora“, ističe Knežiček.

Renomirano priznanje dobio je i načelnik Općine Gračanica, Nusret Helić. „Pozitivan primjer saradnje javnog i privatnog sektora, a koji je prepoznao i stručni žiri, je Općina Gračanica u kojoj su privrednici prepoznali istinskog partnera, koji im prije svega neće stojati na putu i pružiti će svu potrebnu podršku razvoju privrede“, istakao je Helić. Tim povodom prisutni su se složili da model rada Općine Gračanica može biti urnek za sve duge općine kako se može pomoći razvoj privrednih subjekata.

Na sastanku se također razgovaralo i o predstojećoj godini i ne tako optimističnim prognozama kada su u pitanju refleksije globalne krize na naše područje. U privredi svakoj godini treba pristupati kao kriznoj, jer samo takvim, odgovornim, odnosom se može napredovati, složili su se sudionici sastanka.

Obzirom da se najteže uvijek dokazati u lokalnoj sredini, privrednici su se Premijeru i Ministru zahvalili na upriličenom prijemu. Ovim povodom direktor NLB Tuzlanske banke Almir Šahinpašić je istakao da mu ova čast znači skoro kao i sama nagrada.

Izbor najmenadžera i najkompanije Bosne i Hrecegovine provela je Nezavisna agencija iz Zenice, časopis Euromanager i Evropsko udruženje menadžera, a na kraju sastanka premijer Čaušević i ministar Knežiček su menadžerima zaželili da u narednom periodu neko od njih ponese i titulu Najmenadžera Jugoistočne Evrope.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK