TUZLARIJE - BILTEN TK

04.01.2012.
Upriličen prijem za bivše ministre industrije, energetike i rudarstva TK


Ministar industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona Željko Knežiček primio je danas u posjetu bivše ministre iz ovog resora. Bila je to prilika da se rezimiraju aktivnosti koje je Minisatrstvo provelo tokom 2011. godine, te povuku paralele u radu i djelovanju ministarstva u odnosu na prethodne godine.



„Mi ne možemo zaboraviti bivše ministre, jer svaki od njih je u ovo ministarstvo i u današnje uspjehe ugradio i jedan dio sebe“ istakao je aktualni ministar, prof. dr. Željko Knežiček, te dodao da su neke od aktivnosti, koje je ministarstvo zaključilo tokom 2011. godine, započete jor mnogo ranije kada su u Ministarstvu bili prethodni ministri.

Ministri su se složili da se prethodna godina može ocijeniti veoma uspješnom, posebno kada se uzmu u obzir aktivnosti koje je ministarstvo vodilo po pitanju uvezivanja radnog staža za 134 uposlenika privrednih društava iz resorne oblasti, kao i obezbjeđivanja obaveznog zdravstvenog osiguranja za uposlenike određenih privrednih društava i članove njihovih porodica. Također, istaknuto je da niti jedno privredno društvo iz nadležnosti ministarstvanije otišlo u stečaj, te da niti jedan radnik nije bio otpušten ili proglašen tehnološkim viškom.

Poseban značaj također treba dati i razvojnim aktivnostima ministarstva koje su finansirane iz namjenskih sredstava prikupljenih od koncesija, istakli su ministri.

„Kao što svako vrijeme ima svoje breme, i svaki mandat imao je i ima svoje poteškoće. Aktualni ministar Knežiček je počeo sa razvojnim projektima i očekujem, da će u narednom periodu, iako u teškom vremenu uspjeti da, pored redovnih aktivnosti na sanaciji privrednih društava iz nadležnosti ministarstva, još odlučnije pokrene određene razvojne projekte koji su veoma potrebni privredi na našem podučju, “ riječi su Sehudina Ograševića, Ministra industrije, energetike i rudarstva u mandatu 2006 – 2010.godine.

Ovom prilikom istaknuta je i spremnost svih ministara da svojim znanjem i iskustvom pomognu u realizaciji planiranih aktivnosti Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, a sve u cilju bržeg i kvalitetnijeg razvoja privrednih subjekata na području Tuzlanskog kantona.

Današnjem sastanku osim aktualnog ministra Knežičeka, i gospodina Ograševića prisustvovali su Mustafa Burgić i Božo Tomić, a zbog zdravstvenih problema sastanku nije mogao prisustvovati Refik Ahmedinović.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK