TUZLARIJE - BILTEN TK

30.12.2011.
Vlada TK
Dio Sjeverne saobraćajnice od značaja za Tuzlanski kanton

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o proglašenju Sjeverne saobraćajnice kroz Tuzlu, dionica od Skvera (kružnog toka) do semafora ulaz prema Tenisu putem od značaja za Tuzlanski kanton. Jedan od navećih razloga donošenja Odluke je pokazivanje šire društvene odgovornosti za oštećenje ceste na navedenoj dionici koje je nastalo nekontrolisanim izlučivanjem slanice i tonjenjem zemljišta zašto konkretno u smislu ove pojave općina Tuzla nije nikada dobila dodatna sredstva.

Da bi navedena putna komunikacija u narednom periodu bila značajno rekonstruisana da može prihvatiti dnevni saobraćaj, a nakon toga redovno i varedno održavana od strane Direkcije cesta Tuzla koja isključivo održava regionalne putne pravce, neophodno je ovu dionicu puta u dužini od 1000 m, proglasiti putem od regionalnog značaja za Tuzlanski kanton. Samim tim Direkcija cesta Tuzla će ovu dionicu puta uvrstiti u planove redovnog održavanja, zaštite i rekonstrukcije.

Dodatna opravdanost proglašenja navedene dionice puta od značaja za Tuzlanski kanton, proizilazi iz činjenice da ista prolazi pored Panonskih jezera „Panonika“ jednog od najvećeg turističkog potencijala Tuzlanskog kantona i da je Tuzla glavni centar Tuzlanskog kantona koji treba imati riješen protok vozila ovom izuzetno važnom saobraćajnicom za daljni razvoj dolaznog turizma u Tuzlanski kanton.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK