TUZLARIJE - BILTEN TK

30.12.2011.
Vrhunskim, kvalitetnim i perspektivnim sportistima Tuzlanskog kantona za 2011. godinu
Dodijeljene godišnje stipendije




Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona promovisalo je vrhunske, kvalitetne i perspektivne sportiste Tuzlanskog kantona, koji su u 2011. godini postigli zapažene rezultate na sportskim takmičenjima. Promocija sportista održala se 29.12.2011. godine u zgradi Vlade TK. Riječ je o događaju koji organizira Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona s ciljem motiviranja sportista za postizanje što boljih rezultata na sportskim takmičenjima.

Dobitnici jednokratnih stipendija raspoređeni su u četiri kategorije stipendista. Prvu kategoriju čini pet sportista dobitnika medalja sa olimpijskih igara, paraolimpijskih igara, svjetskog prvenstva u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, evropskog prvenstva, drugu kategoriju čine četiri sportista koji su učesnici tih igara ili su dobitnici medalja na mediteranskim igrama, univerzijadama ili balkanskim prvenstvima, treću kategoriju stipendista čine sportisti pojedinci koji su kao članovi sportske organizacije osvojili 1., 2. i 3. mjesto na zvaničnim međunarodnim takmičenjima u posljednjoj takmičarskoj sezoni, a stipendiju je dobio jedan sportista.

Četvrtu kategoriju stipendista čine trideset tri učenika javnih školskih ustanova Tuzlanskog kantona koji su ostvarili zapažene rezultate na školskim sportskim takmičenjima na nivou kantona, Federacije ili BiH.

Sportistima su obezbijeđene godišnje stipendije u ukupnom iznosu od 27.990, 00 KM.

Ministrica prof.dr.Nađa Avdibašić-Vukadinović, čestitala je i uručila jednokratne godišnje stipendije vrhunskim, kvalitetnim i perspektivnim sportistima, te je istakla važnost ovog događaja uz želju da se ovi mladi ljudi naredne godine priključe proglašenju sportista na godišnjoj svečanosti ”Izbora najuspješnijeg sportiste Tuzlanskog kantona”.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK