TUZLARIJE - BILTEN TK

19.12.2011.
Sve spremno za izbor sportiste godine TK


U organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Vlade TK-a, sutra će biti proglašeni najbolji sportisti Tuzlanskog kantona.

Manifestacija „Izbor sportiste Tuzlanskog kantona“ održat će se 18. put, a kako su istakli organizatori visok nivo produkcije iz prethodnih godina, ove bi trebao biti podignut za stepen više.



O aktivnostima koje su prethodile organizaciji tradicionalne manifestacije, na današnjoj press konferenciju su govorili prof. dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK-a, i potpredsjednica Organizacionog odbora, te Jadran Lasetović generalni sekretar Sportskog saveza TK-a.

- Vlada Tuzlanskog kantona je ove godine za manifestaciju koja je od značaja za ovaj kanton izdvojila znatna sredstva, a vjerujemo da će u narednim godinama biti i veća, da organizatori ne bi zavisili od uvijek upitnih sredstava od sponzora – rekla je prof. dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović, osvrnuvši se i na aktuleno stanje u ovdašnjem sportu.

Stručni žiri u sastavu Dr. Muris Đug, predsjednik, Dr. Edin Osmanbegović, Mirsad Halilagić, Muhamed Avdić i Sead Talović, već ranije je odredio imena najboljih u 11 kategorija. Tako ćemo sutra na sceni Velike sale BKC-a imati priliku vidjeti najbolje pojedince u konkurenciji kadeta, juniora, seniora, trenera, ekipa, sportista iz četiri kategorije u invalidnom sportu, te najbolju sportistkinju i sportistu.



- Bez obzira što će mnogi reći da u ovoj godini nije bilo velikih rezultata, uvjerena sam da je žiri imao težak zadatak i da će nakon proglašenja uvijek biti onih koji nisu zadovoljni odlukama ovog tijela. Svi se nadamo da smo posao odradili porfesionalno i da će nagrade otići u ruke onih koji ih i zaslužuju – istakla je ministrica prof. dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović.

Najbolji sportisti u svim kategorijama bit će nagrađeni i jednogodišnjim stipendijama koje kao i prethodnih godina obezbjedilo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Vlade TK-a

Pored najboljih sportista, oni koji se odluče doći u tuzlanski BKC ili manifestaciju budu gledali u direktnom TV prijenosu RTVTK-a, imat će priliku gledati bogat kulturno-zabavni program. U tom dijelu programa će nastupiti Grupa “IF“, Ansambl „Iskre“, Jasmin Mujanović – Mag, Hor Srednje muzičke škola Tuzla, Jazz orkestar Zlatana Mujkića i Bend „Big brothers“.

- Na ovaj način uz naše sportiste promovišemo i ono dobro iz kulturno-muzičke sfere života u Tuzli i Tuzlanskom kantonu. Nadam se da je sve u kompletu jedan veliki razlog, da sutra BKC bude mali za sve oni koji žele pozdraviti vrijedne rezultate naših sportista, rekao je Jadran Lasetović, generalni sekretar Sportskog saveza TK-a, istaknuvši nesebičnu pomoć Vlade TK-a, koja već skoro dvije decenije pomaže ovu manifestaciju.

Manifestacije „Izbor sportiste godine 2011“ na programu je sutra 20.12.2011. godine u velikoj sali BKC-a, sa početkom u 19.30 h. Ulaz je slobodan.

S.P.