TUZLARIJE - BILTEN TK

11.01.2012.
Saopštenje za javnost
Delegacija Vlade TK posjetila Klisu

Jučer je Premijer TK Sead Čaušević i delegacija Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK, na čelu sa Hasić Seadom, ministrom, posjetila zvorničku povratničku mjesnu zajednicu Klisu i obilšla povratnike te sagledala aktualnu problematiku ove mjesne zajednice.

Tokom jučerašnje posjete Klisi bili su prisutni i zvaničnici opštine Zvornik Vehid Kadrić predsjednik SO Zvornik, te domaćin MZ Klise Agan Suljić, kao i Udruženje građana povratnika opštine Zvornik na čelu sa predsjednikom Omerom Selimovićem.

Cilj posjete jeste pomoć od starne Ministarstva za rad i socijalnu politiku i povratak mjesnoj zajednici Klisi, te iznalaženje načina kako motivisati povratnike da i dalje ostanu na svom ognjištu i da zajedničkim djelovanjem obezbijedi se bolje sutra za sve građane.
Također, tokom posjete je bilo riječi o preregistraciji građana, odnosno građana koji su prijavljeni u Federaciji, a žive na području Republike Srpske da se prijavljuju tamo gdje su nastanjeni i gdje žive, jer su doneseni Zakoni da sva prava koja su ostavrivali prijavljeni u federaciji, danas mogu ostavriti i u RS.


Udruženja građana povratnika opštine Zvornik