TUZLARIJE - BILTEN TK

21.01.2012.
Vlada Tuzlanskog kantona
Kanton odustaje od tužbe protiv Livnice čelika


Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je jučer Informaciju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona sa prijedlogom načina pravdanja utroška sredstava za realizaciju projekta ugradnje filterskih postrojenja na elektrolučnoj peći u Livnici čelika u Tuzli.

U skladu sa prihvaćenom Informacijom Ministarstvu i Kantonalnom pravobranilaštvu je data saglasnost da povuku tužbu protiv „Livnica čelika“ d.o.o. Tuzla i „Bosnia Valves“ d.o.o. Tuzla koja se odnosi na povrat odobrenih namjenskih sredstava u iznosu od 90.000, 00 KM.

Pomenuta sredstva su firmi „Bosnia – valves“ odobrena 2006. godine, a obzirom da do mjeseca decembra 2011. godine, zbog brojnih razloga među kojima su štrajkovi, smrtni slučaj i dr., nije bio dostavljen izvještaj o utrošku sredstava Ministarstvo je putem Kantonanog pravobranilaštva podiglo tužbu protiv pomenutog subjekta. Kako je krajem 2011. godine Ministarstvu dostavljen izvještaj i dokumentacija o utrošku namjenskih sredstava Vlada je dala suglasnost za povlačenje tužbe.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK