TUZLARIJE - BILTEN TK

10.01.2008.
Vlada TK
Subvencioniranje prijevoza učenika osnovnih škola


Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela Odluku kojom su utvrđeni kriteriji za subvencioniranje troškova prijevoza učenika osnovnih škola za 2008. godinu. Odlukom je odobreno subvencioniranje troškova linijskog i vanlinijskog prijevoza učenika osnovnih škola TK za period januar-juni i septembar-decembar školske 2008. godine.

Na subvencije će imati pravo učenici osnovnih škola koji putuju od kuće do najbliže škole 4 km i više, a nisu obuhvaćeni subvencijama po drugim propisima.

Razlika je šte će ove godine troškovi za ove namjene biti realizovani posredstvom osnovnih škola Tuzlanskog kantona. Škole će učenicima utvrđivati pravo na subvencioniranje prijevoza, u saradnji sa Centrima za socijalni rad.

Nakon što dobiju saglasnost od resornog Ministarstva na utvrđene spiskove korisnika ovog prava škole će provoditi procedure odabira najpovoljnijeg prijevoznika u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Prije zaključivanja Ugovora sa najpovoljnijim prijevoznikom bit će neophodno dobiti saglasnost Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Tuzlanskog kantona o tome da li škole na svojim računima imaju sredstva predviđena za ralizaciju Ugovora.

Odjeljenje za informisanje Vlade TK

Priredio(la): V.K.