TUZLARIJE - BILTEN TK

17.02.2012.
Izvještaj Kantonalnog operativnog centra Civilne zaštite




Na osnovu izvještaja primljenih od OSCZ sa područja TK, stanje u oblasti zaštite i spašavanja u toku protekla 24 sata bilo je sledeće:

Prema podacima Hidrometeorološke stanice Bukovčić – Tuzla, temperatura izmjerena jutros u 07, 00 sati iznosila je -9 0C, visina sniježnog pokrivača 42 cm.

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07, 00 sati iznosio je 196, 85 m.n.m. (u odnosu na mjerenje jučer u 07, 00 nivo je niži za 14 cm, tačka preljeva je 200 m.n.m.). Ispust kroz temeljne otvore je 13, 7 m3/s.
VJ na području TK su pored nekoliko tehničkih intervencija nisu imale intervencija na gašenju požara.

Svi magistralni i regionalni putevi su prohodni uz otežano odvijanje saobraćaja na planinskom prijevoju Karaula, na putu (Kladanj – Olovo), gdje je za vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca.

Nema značajnijih prekida u napajanju el. energijom i telefonskim vezama dok su zbog niskih temperatura zabilježeni manji problemi u snabdijevanju vodom u pojedinim općinama TK.

Još uvijek dio općine Banovići, radi kvara na toplovodu, nema grijanje.

U toku jučerašnjeg dana obavljeno čišćenje snijega radi poboljšanja prohodnosti putnih pravaca u MZ Jasenica, općina Gradačac.