TUZLARIJE - BILTEN TK

23.04.2008.
Premijer Tuzlanskog kantona
Prijem za delegaciju kluba invalidne košarke „Zmaj“ iz Gradačaca


Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić i ministar za boračka pitanja Bahrija Mehurić primili su danas delegaciju kluba invalidne košarke „Zmaj“ iz Gradačaca, koju su činili direktor Kluba Jakub Džinić, predsjednik UO Nurdina Peštalića i trener Arnel Mulić.
Gosti su premijera i ministra upoznali da klub danas putuje na prestižni Europa Cup Andre Vergauwen koji se održava u Parizu. Učešće na ovom Kupu „Zmaj“ je obezbijedio osvajanjem I mjesta na pretkvalifiklacionom Kupu održanom u martu u Brnu.



Osim toga gosti su istakli da Klub Zmaj Gradačac postiže izuztno dobre rezultate i u ligi BiH, gdje su trenutno na trećem mjestu, a prošle godine bili su i osvajači Kupa Willi Brinkmann.

Upućena je zahvalnost Vladi Tuzlasnkog kantona na podršci koju pruža ovom Klubu kako u radu tako i prilikom odlaska na takmičenja kakv je Kup u Francuskoj te naglasili da rezultati koje postižu ne bi bili moguće bez te, kao i bez podrške općine Gradačac, načlenika ove općine i privrednika.

Premijer Mujić i Minisatr Mehurić uputili su čestitke članovima Kluba invalidske košarke Zmaj Gradačac na dosadašnjim rezultatima.
„Sam plasman na Europa Kup Andre Vergauwen ogroman je uspjeh tako da će i svaki rezultat koji postignete u Francuskoj biti uspjeh. Ono što vi i općenito organizovan invalidiski sport činite za invalide i za njihova postignuća od ogoromne je važnosti i Vlada Tuzlanskog kabtona će maksmilano takav rad podržavat“ istakao je premijer Mujić.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona