TUZLARIJE - BILTEN TK

23.04.2008.
Delegacija Saveza dobitnika najvećih ratnih prizanja posjetila premijera


Premijer Tuzlanskog kantona primio je danas u posjetu delegaciju Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona koju su činili Ibrahim Jahić, predsjednik Saveza i Džemil Ikanović predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja općine Banovići.



Gosti su premijera upoznali sa radom i aktivnostima Saveza kako na općinskim i kantonalnom, tako i na federalnom nivou. Kao jedno od navjećih postignuća Saveza gosti su istakli mogućnost penzionisanja svih zainteresiranih dobitnika najvećih ratnih priznanja.
Također predstavnici Saveza premijera Mujića su upoznali sa prestojećom manifestacijom okupljanja svih dobitnika najviših ratnih priznanja, koja će se 09. maja ove godine održati u Bihaću. Na ovom okupljanju Savez će promovirati i nove svečane uniforme. Kada je u pitanju ovo tradicionalno okupljanje gospodin Jahić je premijera upoznao da je za narednu, 2009. godinu okupljanje planirano u Tuzli.

Premijer Mujić je pohvalio aktivnosti Saveza te najavio da će kanton u budžetu za narednu godinu svakako planirati određena sredstva kako bi pomogao organizaciju Manifestacije koja je simbolično najavljena za 09. maj 2009. godine - Dan pobjede nad fašizmom.


Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.