TUZLARIJE - BILTEN TK

03.02.2012.
Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja
Posjeta preduzeću ˝Tuzlatransport˝ Tuzla


Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK-a Aziz Čačković i pomoćnik ministra za saobraćaj Nenad Lukanović bili su u radnoj posjeti preduzeću D.O.O. „Tuzlatransport“ Tuzla.



Preduzeće D.O.O. „Tuzlatransport“ Tuzla je jedno od najvećih preduzeća u oblasti prijevoza tereta u međunarodnom i unutrašnjem cestovnom saobraćaju u BiH, a po broju i kvalitetu voznih jedinica je lider na području TK-a. Trenutno u svom voznom parku imaju 36 teretnih motornih vozila – tegljača marke „MERCEDES“ i isto toliko priključnih vozila - prikolica marke „SCHMITZ“. Prosječna starost voznog parka iznosi cca 5 godina što je znatno ispod prosjeka u BiH. Poslovnu 2011 godinu su završili sa pozitivnim finansijskim rezultatima.

Posjeta ovom privrednom društvu je organizovana sa ciljem da se predstavnici ministarstva upoznaju sa dosadašnjim radom kao i planovima i aktivnostima ovog preduzeća u narednom periodu, te da se izvrši uvid u novonabavljena teretna motorna vozila – tegljače.

Na sastanku koji je upriličen ovim povodom, direktor preduzeća Martinović Jozep i predsjednik Nadzornog odbora Smajilović H. Sead upoznali su predstavnike ministarstva sa dosadašnjim radom i uslovima rada kao i planovima i perspektivama preduzeća u 2012. godini.

Predstavnici ministarstva su izrazili zadovoljstvo sa prezentiranim stanjem i rezultatima rada odnosno ostvarenim pozitivnim finansijskim rezultatima u 2011. godini, te su obećali pomoć i podršku Ministarstva u realizaciji planova i budućih aktivnosti ovoga uspješnog preduzeća.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK