TUZLARIJE - BILTEN TK

02.02.2012.
Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta
Prijem za delegaciju Rukometnog kluba ˝Gradačac˝




Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, prof. dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović danas je primila delegaciju Rukometnog kluba „Gradačac“ iz Gradačca, a povod za razgovor jeste učešće Kluba u Euro ligi – EHF Challenge Cup-u 2011/2012. Predstavnici Rukometnog kluba predočili su Ministrici veoma tešku finansijsku situaciju zbog koje je upitan i odlazak na ovo prestižno takmičenje.

Ministrica, prof.dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović, tokom razgovora, je obećala finansijsku podršku Rukometnom klubu „Gradačac“ za odlazak na Challenge Cup, te kazala:

„Klub će biti podržan u skladu sa kriterijima i mogućnostima Budžeta od strane Tuzlanskog kantona, te zajedničkim snagama općine Gradačac, Vlade Tuzlanskog kantona, odnosno resornog Ministarstva. Ovaj sportski kolektiv imat će svu moguću organizacijsku podršku, tj. učinit ćemo sve napore da klub ode na takmičenje, s obzirom na značaj Challenge Cup-a. Rukometni klub Gradačac jedina je ekipa u Tuzlanskom kantonu koja se izborila za mjesto da učestvuje na jednom prestižnom takmičenju, bez obzira na tešku finansijsku situaciju“.

Priredio(la): MONKS