TUZLARIJE - BILTEN TK

01.02.2012.
Joseph E. Gurubatham razgovarao sa ministricom Nađom Avdibašić-Vukadinović



Gospodin Joseph E. Gurubatham, direktor za razvoj Kampusa Akreditacione agencije SAD-a i predstavnici Američkog univerziteta BiH u Tuzli, gospoda Denis Prcić i Asim Jusić, sastali su se danas sa prof. dr. Nađom Avdibašić-Vukadinović, ministricom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona.



Predstavnik Akreditacione agencije trenutno je u radnoj posjeti Američkom univerzitetu BiH u Tuzli, gdje se želi informirati i upoznati sa organizacijom i radom AUBiH i sistemom visokog obrazovanja, kao i nadležnostima i aktivnostima Ministarstva na području Tuzlanskog kantona, i sa dosadašnjim koracima koji su učinjeni od strane Američkog univerziteta BiH u Tuzli prema nacionalnoj agenciji SAD –a kada je u pitanju proces akreditacije.

Ministrica, prof. dr. Nađa Avdibašić- Vukadinović je tokom razgovora upoznala g-dina Gurubathama sa postupkom akreditiranja visokoškolskih ustanova u Tuzlanskom kantonu, te je izrazila zadovoljstvo njegovom posjetom i potrebom da Ministarstvo upozna sa aktivnostima procesa akreditacije Akreditacione agencije SAD-a. Ministrica Avdibašić-Vukadinović istakla je da će Američki univerzitet BiH, bez obzira na proces akreditacije njihove nacionalne agencije, ući i u proces akreditovanja po pravilima Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvalitete Bosne i Hercegovine.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK