TUZLARIJE - BILTEN TK

23.04.2008.
Premijer Mujić primio delegaciju Merhameta BiH


Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić danas se susreo sa predsjednikom Merhameta BiH gospodinom Hajrudinom Šahićem, članom Savjeta Merhameta BiH prof. Zijadom Pašićem i direkorom Regionalnog Merhameta Adilom ef. Pezerovićem.


Razgovarano je o radu Dobrotvornog društva Merhamet na području Tuzlanskog kantona i podršci koju Vlada Tuzlanskog kantona pruža radu Merhametove Narodne kuhinje.
Istaknuta su očekivanja da ova podrška bude i veća jer je nažalost danas veliki broj građana u situaciji da treba pomoć Narodne kuhinje.
S obzirom na to da je objekat u kojem je trenutno Narodna kuhinja u Tuzli dodijeljen Islamskoj zajednici za druge namjene efendija Pozderović je najavio da će Merhamet graditi novi objekat za Narodnu kuhinju. I u ovom projektu se očekuje podrška Vlade Tuzlanskog kantona.

Bilo je riječi i o pomoći koju Merhamet BiH u saradnji sa različitim institucijama i organizacijama pruža u slučajevima velikih nesreća koje se događaju u svijetu, kao što su prirodne nesreće u Iranu, Pakistanu, SAD, Turskoj.

Prema riječima gospodina Šahića krajem maja u Pakistanu bi trebala biti završena zgrada osnovne školu koja će nositi ime prvog predsjednika BiH rahmetli Alije Izetbegovića. Nosilac ovog projekata je Merhamet BiH. Kako za završetak radova nedostaje još 110 000, 00 KM i za ovaj projekat zatražena je pomoć Vlade Tuzlanskog kantona.

Premijer Mujić je naglasio da je uloga koju Merhamet ima izuzetno značajna i da su to svi građani Tuzlanskog kantona već odavno prepoznali.
„Svakako da i projekti poput ovog u Pakistanu zaslužuju svaku čestitku, jer na taj način ćemo izraziti mali dio zahvalnosti za svu pomoć koju države poput Pakistana pružile Bosancima i Hercegovcima u najtežem periodu“ istakao je premijer Mujić.

Premijer je istakao da će Vlada Tuzlanskog kantona, u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviti podržavati projekte koje realizuje Dobrotvorno društvo Merhamet.


Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.