TUZLARIJE - BILTEN TK

07.03.2012.
Vlada TK
Smanjenje troškova telekomunicijskih usloga u organima TK


Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je Informaciju o okončanom postupku druge faze uvođenje IP Centrex telefonske usluge u Ministarstvu finansija Tuzlanskog kantona. Naime, analizom troškova koji su nastali korištenjem IP Centrex usluga utvrđeno je da je u vremenskom periodu oktobar-decembar 2011. godine, od kako se ova usluga koristi u organima smeštenim u poslovnoj zgradi Soda – So, ukupna ušteda u odnosu na prethodni način korištenja usluge fiksnih telefona oko 31%.

Kako je očito da se telekomunikaciona usluga po IP Centrex paketu pokazala ekonomski opravdanom Ured za zajedničke poslove kantonalnih organa je pristupio uvođenju druge faze IP Centrex telefonskih usluga u Ministarstvu finansija Tuzlanskog kantona kojom prilikom su obuhvaćeno 17 fiksnih telefonskih brojeva.

Zaključkom je Vlada dala i saglasnost Uredu za zajedničke poslove kantonalnih organa da potpiše Anekse ugovora pružanja IP Centrex telekomunikacionih usluga na lokaciji Ministarstva pravosuđa i uprave kao i lokaciji poslovne zgrade u kojoj će biti smještena Ministarstva, uprave i drugi koje trenutno koriste poslovne prostore pod zakupom.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK