TUZLARIJE - BILTEN TK

06.03.2012.
MUP TK
Potpisan Ugovor o nabavci novih policijskih vozila


U prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas je potpisan Ugovor o nabavci novih motornih vozila za potrebe policije Tuzlanskog kantona, između MUP-a TK i prodajnog-servisnog centra "Nipex" Tuzla.



MUP TK je iz vlastitih prihoda izdvojio sredstva za nabavku 22 nova vozila marke "Volkswagen Pollo", koja će biti proslijeđena na raspolaganje organizacionim jedinicama, odnosno policijskim stanicama MUP-a TK.

Ugovor su danas potpisali ministar unutrašnjih poslova Tuzlanski kantona Bego Gutić i Pejo Nišandžić, direktor ovlaštenog Volkswagen prodajno-servisnog centra "Nipex", koji je nakon provedene tenderske procedure izabran kao najpovoljniji ponuđač.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona će u narednom periodu, shodno raspoloživim sredstvima, raditi na unapređenju materijalno-tehničke opremljenosti policije i rješavanju problema voznog parka (kojeg trenutno sačinjavaju vozila prosječne starosti oko 12 godina), a sve u cilju stvaranju što boljih uslova za rad policije i njihovo profesionalno postupanje i djelovanje u očuvanju lične i imovinske sigurnosti građana i stvaranju visokog stepena sigurnosti na području Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): muptk