TUZLARIJE - BILTEN TK

24.04.2008.
Danas održana 42. sjednica Vlade Tuzlanskog kantona


Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na tekst Ugovora koji će biti potpisan sa Ekonomskim institutom Sarajevo za izradu „Strategije razvoja Tuzlanskog kanton za period 2008-2013. godina“.



Nakon provedene zakonske procedure Ekonomski institut Sarajevo odabran je kao najbolji ponuđač za izadu jednog od najznačajnijih strateških dokumenata Tuzlanskog kantona.
Vrijednost posla je 221 686, 00 KM, a rok za izradu Strategije je 30.9. 2008. godine. Usvojen je danas i Izvještaj o radu Univerziteta Tuzla. Kako je navedeno bilo je niz izuzetno značajnih događaja za visokog obrazovanje, pa tako i Univerzitet u Tuzli. Prvenstveno se to odnosi na donošenje Okvirnog zakona o visokom obrazovanju BiH. Na današnjoj sjednici Vlade TK usvojena je Informacija o realizaciji projekta integralnog pokretanja proizviodnje u okviru novog društva Global ispat koksna industrija DOO Lukavac. Izvještaj o kontroli vrste, obima i kvaliteta izvršenih zdravstvenih usluga u prošloj godini, takođe je danas usvojen. Dalje je razmatran i usvojen Program rada Kantonalne uprave za inspekcijske poslove u 2008. godini i Izvještaj o radu Ministarstva za obnovu, razvoj i povratak. Iscrpniji izvještaj će biti naknadno objavljen.

S.M.