TUZLARIJE - BILTEN TK

15.03.2012.
Vlada Tuzlanskog kantona pregovore smatra okončanim
Kantonalno pravobranilaštvo zaduženo da Sudu podnese Zahtjev za ocjenu zakonitosti štrajka


Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je danas Informaciju o radu Tima Vlade Tuzlanskog kantona za pregovore sa predstavnicima sindikata budžetskih korisnika, čime se pregovori u ovoj vazi smatraju okončanim.

Vlada je Zaključkom zadužila Ministarstvo finansija da okonča postupak rasprave o Nacrtu Budžeta za 2012. godinu i Vladi dostavi prijedlog Budžeta Tuzlanskog kantona za 2012. godinu.

Ministarstvo obrazovanje, nauku, kulturu i sport TK je zaduženo da u saradnji sa Uredom za zakonodavstvo i Kantonalnim pravobranilaštvom, u što kraćem roku pripreme i nadležnom sudu podnesu Zahtjev za ocjenu zakonitosti i donošenje odluke o prekidu štrajka uposlenih u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja iz razloga neotpočinjanja i okončanja postupka mirenja prije otpočinjanja štrajka, kao i zato što ne postoji odgovarajući Sporazum Vlade i sindikata o minimumu poslova koji se neće prekidati za vrijeme štrajka.

Vlada Tuzlanskog kantona poziva sve uposlene u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja da najdalje sa ponedjeljkom 19.03.2012.godine otpočnu sa redovnim nastavnim procesom u školama.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK