TUZLARIJE - BILTEN TK

21.03.2012.
Predstavnici Kompanije Chemonics posjetili Ministarstvo razvoja i poduzetništva

Ministrica razvoja i poduzetništva Dijana Bilanović danas je u prostorijama Ministarstva održala je sastanak sa predstavnicima konsultantske firme CHEMONICS sa sjedištem u Washingtonu DC, Howardom Ockmaniom i Nerminom Zukićem.



Predstavnici CHEMONICS upoznali su Ministricu o radu i djelovanju ove firme u oblasti međunarodnog razvoja, te promicanju društvenih i gospodarskih promjena u svijetu. Naročit interes iskazali su za problematiku ekonomskog razvoja TK-a u cilju eventualnog planiranja budućih projekata CHEMONICS.

Ministrica Bilanović upoznala je predstavnike CHEMONICS o strateškim ciljevim Ministarstva i to: Jačanje organizacionih i institucionalnih kapaciteta ministarstva, Jačanje konkurentnosti MSP i obrta, Stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za razvoj poduzetništva, te predstavila aktivnosti koje su planirane na realizaciji ovih strateških ciljeva.

Ministrica je naglasila da su u toku 2011. godine urađeni Strateški plan i Akcioni plan te da smo jedini kanton koji je izradio Strateški plan na nivou Federacije BiH. Na osnovu ova dva dokumenta sačinjen je i Budžetski zahtjev kojim su precizirane potrebe za pojedine oblasti, kao logičan način planiranja sredstava.

Također su prezentirani projekti za koje Ministarstvo traži sredstva za implementaciju.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK