TUZLARIJE - BILTEN TK

26.03.2012.
Vlada TK
Upoznavanje sa projektom “Reforma finansiranja visokog obrazovanja”

Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona prof. dr. Nađa Avdibašić- Vukadinović danas je sa saradnicima primila u radnu posjetu ekspertni tim u sastavu Gerard Madill, ugledni ekspert sa višegodišnjim iskustvom u oblasti reforme visokog obrazovanja, Gordanu Osmančević, pravnog eksperta i Natalia Chertoyanova, direktoricu projekta koji predvodi “Human Dynamics”.



Cilj sastanka jeste upoznavanje sa projektom “Reforma finansiranja visokog obrazovanja” i o tome kako projekat na najbolji mogući način može doprinijeti reformi finansiranja visokog obrazovanja u BiH. Projekat je nastao u cilju praćenja efikasnosti i učinkovitosti studiranja i uloženih sredstava u visoko obrazovanje.

Studija predviđa i mehanizam po kojem BiH treba da se okrene finansiranju po trošku studenta koji na vrijeme obavlja svoje obaveze studiranja.
Projekat se finansira iz fondova IPA 2008 pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske komisije u BiH i Ministarstva civilnih poslova BiH, a oficijelni datum početka projekta bio je 27. januar ove godine.
Ministrica prof.dr. Nađa Avdibašić -Vukadinović je istakla da Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Vlada Tuzlanskog kantona u cjelini podržavaju sve aktivnosti i progresivne ideje u oblasti obrazovanja, te obećala podršku Ministarstva u realizaciji planova i budućih aktivnosti.




MONKS