TUZLARIJE - BILTEN TK

03.04.2012.
Jučer na tuzlanskim saobraćajnicama
Počele aktivnosti školskih patrola
Jučer su ponovno počele aktivnosti radne grupe "PJEŠAK", koje su vezane za rad ”školskih patrola” s ciljem upozoravanja učesnika u saobraćaju na njihove eventualne prekršaje.





Članovi „školskih patrola“ su dječaci i djevojčice, učenici 4. i 5. razreda osnovnih škola općine Tuzla. Prošlogodišnje aktivnosti „školskih patrola“ bile su vezane za upozoravanje pješaka, koji počine prekršaj, na opasnosti i posljedice njihovih postupaka, te dijeljenje edukativnih letaka u pratnji pripadnika saobraćajnih patrola policijskih stanica Istok, Centar i Zapad.

Ove godine se aktivnosti grupe pored edukacije pješaka proširuju i na upozoravanje vozača na obavezno korištenje sigurnosnih pojaseva, zabranu korištenja mobilnih telefona u toku vožnje, obavezu korištenja sjedalica za bebe vozačima koji voze djecu mlađu od 5 godina u automobilu. Pored navedenih aktivnosti, “školske patrole” će pratiti saobraćajne patrole prilikom radarske kontrole brzine kretanja automobila. Ove aktivnosti radne grupe “PJEŠAK” će trajati do kraja aprila, i ponovno će početi sa radom u septembru.