TUZLARIJE - BILTEN TK

13.04.2012.
Obavještenje za firme koje se bave linijskim prevozom putnika u TK
Počinje postupak usklađivanja redova vožnje do 2015. godine


Ministar trgovine, turizma i saobraćaja donio je Odluku o pokretanju postupka usklađivanja redova vožnje na području Tuzlanskog kantona za 2012/2015. godinu.
Svi registrovani redovi vožnje kantonalnih linija čije važenje je produženo do 30.09.2012. podliježu usklađivanju redova vožnje za 2012/2015. godine.

U postupku usklađivanja redova vožnje na području Tuzlanskog kantona mogu učestvovati svi zainteresovani prijevoznici koji imaju "AB" licencu i ispunjavaju uslove propisane Zakonom, a zainteresovani su za registrovanje novih kantonalnih linija odnosno polazaka/prolazaka.

Zahtjevi za usklađivanje redova vožnje uz propisanu dokumentaciju mogu se dostavljati u periodu od 30.04. do 30.05.2012. godine. Zahtjevi se dostavljaju putem Ureda za zajedničke poslove Kantonalnih organa uprave.

Prijedlozi redova vožnje se dostavljaju Ministarstvu-Komisiji za usklađivanje redova vožnje na obrascima propisanim Pravilnikom o kriterijima, postupku i nadnu usklađivanja, registracije i ovjere redova vožnje te sadržaju i načinu vođenja registra ("Sl.novineFBiH", broj 79/06).

Redovi vožnje se moraju dostaviti u 25 primjeraka i u elektronskoj formi na memorijskom stiku ili CD-u, u zatvorenoj koverti sa naznakom "Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja - Komisija za usklađivanje redova vožnje - NE OTVARAJ". O mjestu, datumu i vremenu zakazivanja prvog i drugog čitanja redova vožnje, prijevoznici će biti blagovremeno obaviješteni pismeno i putem web stranice Vlade TK.