TUZLARIJE - BILTEN TK

28.04.2008.
Vanredna sjednica Vlade TK
Osnovica za obračun plaća budžetskih korisnika ostaje ista kao u prva tri mjeseca


Na vanrednoj sjednici, održanoj danas, Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je osnovicu za obračun plaća budžetskih korisnika za period april-juni 2008. godine. Plaće budžetskih korisnika u ovom periodu obračunavat će se kao i u prva tri mjeseca 2008. godine sa osnovicom od 372, 00 KM.

Danas je utvrđena i visina naknade za ishranu u toku rada budžetskih korisnika za period april-juni 2008. godine. Visina ove naknade također će biti kao u prva tri mjeseca 2008. godine 10, 00 KM za izrađeni dan.

U skladu sa posljednjim razgovorima vođenim sa sindikatima osnovnog i srednjeg obrazovanja Vlada je danas usvojila Zaključak da će u toku juna utvrditi Prijedlog rebalansa Budžeta TK za 2008. godinu i proslijediti ga Skupštini Tuzlanskog kantona.

Jedan od ciljeva izmjena bit će stvaranje uslova za povećanje osnovice za obračun plaća budžetskih korisnika od 1. jula 2008. godine na 390, 00 KM.

Očekuje se od sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja da potpišu anekse kolektivnih ugovora za period april-juli 2008. godine, u cilju nesmetanog obračuna plaća za april ove godine.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona