TUZLARIJE - BILTEN TK

13.05.2012.
Održana 19. Smotra naučno-tehničkog stvaralaštva mladih TK


JU OŠ „Mramor“ bila je domaćin 19. Smotre naučno-tehničkog stvaralaštva mladih Tuzlanskog kantona, kojoj su organizatori bili Ministartsvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona, Udruženje za naučno-tehnički odgoj mladih u Tuzlanskom kantonu i Udruženje pedagoga tehničke kulture u Tuzlanskom kantonu.

Na Smotri je učešće uzelo oko 70 osnovnih škola našeg kantona, a takmičilo se u 51 takmičarskoj disciplini. Najboljih pet prvoplasiranih pojedinaca i ekipa/škola iz svih takmičarskih disciplina, braniće boje našeg kantona, općina i svojih škola na 51. Smotri naučno-tehničkog stvaralaštva mladih Bosne i Hercegovine, kojoj je, od 1. do 3. juna 2012. godine, domaćin Tuzlanski kanton, odnosno općina Gradačac.

Najbolje rezultate među osnovnim školama u ukupnom plasmanu ostvarile su:
1. JU OŠ „Sjenjak“ Tuzla 1962 boda
2. JU OŠ „Simin Han“ Tuzla 1769 bodova
3. JU OŠ „Lukavac Grad“ Lukavac 1376 bodova



U ime takmičara, mentora tehničke kulture i informatike Tuzlanskog kantona i organizatora, veliku zahvalnost upućujemo menadžmentu OŠ „Mramor“ Tuzla, direktoru Mirhadu Osmančeviću i svim uposlenicima ove škole, na izvrsnom domaćinstvu i gostoprimstvu.

Takmičarima čestitamo na ostvarenim rezulatatima i želimo puno uspjeha u nastavku takmičenja.

Elvira Šišić